Kas yra nuotoliniai „Live Online“ mokymai | CGISCIENCE
top of page

LIVE ONLINE mokymai

Kas yra nuotoliniai „Live Online“ mokymai ir kodėl verta juos rinktis?

Ką žinote apie nuotolinius mokymus? Dažniausias atsakymas, kurį išgirstame – tai yra video įrašų įsigijimas, kuriuose pasakojama ir rodoma, kaip atlikti / padaryti tam tikrus dalykus, bandant visa tai atkartoti vėliau savarankiškai. O paklausus apie tokių mokymų įsigijimą daugelis įvardina bent keletą pasaulyje garsių kompanijų, kurios siūlo tokiu būdu mokytis įvairiausių dalykų. Tačiau greta šių nuotolinių mokymų yra siūlomi nuotoliniai mokymai, kurie atitinka tradicinius klasėje vedamus mokymus. Tai yra nuotoliniai „Live Online“ mokymai.

 

Nuotoliniu „Live Online“ būdu organizuojami mokymai, taip vadinami todėl, kad jie, kaip ir įprasti klasės mokymai, yra pagrįsti „gyvu“ bendravimu. „Live Online“ mokymai yra organizuojami nustatytu tvarkaraščiu ir vedami instruktoriaus grupei dalyvių arba, jei pageidaujama, vienam asmeniui individualiai, realiu laiku.

 

Dalyvaujant nuotoliniuose „Live Online“ mokymuose nėra žiūrima jokia iš anksto paruošta video medžiaga. Čia, kaip ir įprastoje klasėje jūs galite girdėti ir matyti instruktoriaus rodomą mokymo medžiagą. Dėka specialiai „Live Online“ mokymams skirtos programinės įrangos, bet kuriuo metu, galite užduoti klausimą, jį išsakant žodžiu, ir iš karto gauti atsakymą. Na, o jei nepavyksta kažko padaryti, jums visuomet gali padėti mokymus vedantis instruktorius. Specializuota programinė įranga mokymų dalyviui ir instruktoriui vienu metu leidžia matyti vienas kito darbinius ekranus / langus, o mokymų instruktoriui perimti mokymo dalyvio pelės valdymą. Ką padaręs mokymų instruktorius, kiekvienam dalyviui asmeniškai padeda įveikti iškilusias problemas ar sunkumus. Taigi, šių „Live Online“ nuotolinių mokymų metu dalyviui yra suteikiama tokia pati pagalba, kaip ir įprastų klasės mokymų metu. Tik vienu atveju instruktorius tai daro virtualiu būdu, o kitu atveju fiziškai priėjęs prie jūsų kompiuterio.

 

Kadangi ne kiekviena programinė įranga turi mūsų minėtas galimybes, o jos itin svarbios kai kalbama apie kokybiškų nuotolinių mokymų gavimo klausimą, prieš pasirenkant nuotolinius „Live Online“ mokymus rekomenduojame be visų kitų kylančių klausimų, būtinai plačiau sužinoti apie naudojamo, nuotoliniams mokymams vesti, sprendimo galimybes. Taip kartu sužinosite kiek ir kokios pagalbos galite tikėtis mokymų metu.

Kas gali rinktis nuotolinius „Live Online“ mokymus?

Nuotolinius „Live Online“ mokymus drąsiai gali rinktis daugelis pradedančių bei pažengusių specialistų, dirbančių ar besiruošiančių dirbti architektūros, interjero / eksterjero dizaino, grafinio dizaino, 3D vizualizacijų, animacijos ir žaidimų kūrimo bei kitose panašiose sferose.


Tokie mokymai puikiai tinka tiek individualiems specialistams, tiek įvairaus dydžio specialistų komandoms, dirbančioms vienoje įmonėje, tačiau įsikūrusioms skirtinguose padaliniuose, esančių viename arba net skirtinguose miestuose / šalyse. Tokiu, komandos skirtingos lokacijos, atveju pasirinkus mokytis „Live Online“ būdu, kitaip nei dalyvaujant klasės mokymuose, nereikia galvoti apie atvykimą į konkrečią vietą bei papildomas neišvengiamas kelionės išlaidas. Taip pat atsiranda ir galimybė sudaryti kur kas lankstesnis mokymų tvarkaraštį, tenkinantį daugumą komandos narių. 


Tai gi čia, kaip ir įprastų klasės mokymų atveju, gali būti organizuojami tiek individualūs (skirti vienam asmeniui) mokymai, tiek mokymai skirti grupei dalyvių, kuriuose gali dalyvauti vienos įmonės ar įmonių grupės komandos (-ų) nariai. 

Kokie nuotolinių „Live Online“ mokymų privalumai?

Kiekvienas mokymosi būdas, kurį bepasirinktumėte, yra geras ir tinkamas. O juos renkantis, kiekvienas mokymų dalyvis įvertina ir išskiria jam aktualius privalumus. Taigi, kokie gi yra nuotolinių „Live Online“ mokymų privalumai? Mūsų komanda ir mūsų nuotolinius mokymus baigę dalyviai išskiria tokius šio „Live Online“ mokymosi būdo privalumus:

  • Pasirinkus nuotolinius „Live Online“ mokymus, nereikia galvoti kaip pasiekti mokymų klasę.
    Tai gi nereikia jaudintis, kad nevairuojate automobilio ar nėra viešojo transporto tinkamu laiku, gyvenate kitame mieste, regione ar net šalyje.

  • Yra taupomi laiko ir pinigų ištekliai.
    Dalyvauti „Live Online“ mokymuose galima neišvykus iš namų ar darbo vietos, nereikia palikti šeimos bei kitų artimųjų. Nėra jokio reikalo palikti ir savo miesto ar kirsti šalių sienas, keliaujant lėktuvu ar kitu būdu. Kartu, nereikia apgalvoti kur apsistosi, jei mokymai vyksta dvi, tris ir daugiau dienų iš eilės. 

  • Įvairaus dydžio komandos, dirbančios skirtinguose miestuose arba  įmonės padaliniuose, esančių skirtingose miestuose / šalyse, kurių narius surinkti į vieną vietą yra neįmanoma arba tai stipriai iškelia laiko ir kitų išteklių kainą, gali dalyvauti tuose pačiuose mokymuose nė nepalikus savo darbo vietų.
    Pagrindinis jų rūpestis, pasirinkus dalyvauti nuotoliniuose „Live Online“ mokymuose, yra laiku prisijungti prie mokymų.

  • Nėra „iškrentama“ iš įprasto gyvenimo ritmo, kuris neretai yra gerai suplanuotas.
    Dalyvauti nuotoliniuose „Live Online“ mokymuose galima dirbant iš namų ar biuro, geriant kavą ar arbatą iš mėgstamo puodelio, įsitaisius lovoje, ant sofos, sėdint prie darbo stalo ir nesijaudinant ką tuo metu vilkite ar avite... Galite jaustis laisvai ir visą dėmesį sutelkti į mokymus.

  • Išlaikomas anonimiškumas.
    Ne visi esame vienodai drąsūs, todėl dalyvaujant grupės mokymuose neretai drovesni dalyviai viešai neišdrįsta užduoti iškylančių klausimų. Nuotoliniai mokymai suteikia tam tikrą anonimiškumą. Drovesni dalyviai labiau, turėdami galimybę pasirinkti leisti save matyti ar ne, atsipalaiduoja, drąsiau įsitraukia į klausimų / atsakymų sesijas, užduoda tik jiems aktualius klausimus. 

  • Nuotoliniai mokymai, tai galimybė judėjimo ar kitokią negalią turintiems žmonėms mokytis.
    Neišvykus iš namų gali ne tik įgyti įvairių žinių ir įgūdžių, tačiau dėka šiuolaikinių technologijų ir išpopuliarėjusio nuotolinio darbo, galima dalyvauti tiek Lietuvos, tiek pasaulio darbo rinkose. Tokiu būdu ne tik užsidirbti, bet ir pakankamai aktyviai dalyvauti socialiniame gyvenime.

  • Gyvenantiems ne didžiuosiuose šalies miestuose, o miesteliuose, kur pasiūla įvairių mokymų yra gana siaura, nuotoliniai „Live Online“ mokymai tampa puikia galimybe gauti reikiamų bazinių žinių bei kelti savo turimą kvalifikaciją.

  • Sumažinę savo kelionių automobiliais skaičių, nors ir nežymiai, tačiau prisidedame prie gamtos saugojimo ir tausojimo.

  • Nuotolinių „Live Online“ mokymų kokybė nieko nenusileidžia įprastiems klasės mokymams.
    „Live Online“ mokymai, kaip ir įprasti klasės mokymai, yra pagrįsti „gyvu“ bendravimu, o dėka specialiai „Live Online“ mokymams skirtos programinės įrangos, bet kuriuo metu, galima net tik užduoti klausimą, jį išsakant žodžiu ar raštu, bet ir iš karto į jį gauti atsakymą. Taip pat vos tik prireikus galima paprašyti instruktoriaus pagalbos, kuris prisijungęs prie mokymų dalyvio darbinio lango iš karto padės išspręsti iškilusius sunkumus ir judėti toliau.

Ką reikia turėti dalyvaujant nuotoliniuose „Live Online“ mokymuose?

Dalyvaujant nuotoliniuose „Live Online“ mokymuose reikia turėti:

  • Kompiuterį (stacionarų arba nešiojamą);

  • Papildomą kompiuterio ekraną (jei yra galimybė), patogesniam darbui;

  • Kompiuterio pelę (nešiojamo kompiuterio „jutiklinis pultas“ nėra labai patogus darbui);

  • Ausines ir mikrofoną / ausines su integruotu mikrofonu, kad galėtumėte girdėti ir palaikyti pokalbį;

  • Interneto ryšį;

  • Reikiamą (-as) programinę (-es) įrangą (-as), priklausomai nuo pasirinktų mokymų
    (ją reikia įsigyti savarankiškai iki mokymams prasidedant, tačiau to negalint padaryti daugelyje mokymų galima dalyvauti, naudojantis nemokamomis programinių įrangų gamintojų teikiamomis bandomosiomis versijomis);

  • Patogią, leidžiančią susikaupti mokymuisi, vietą.

Be visų techninių dalykų žinoma rekomenduojame su savimi turėti gerą nuotaiką, nusiteikimą padirbėti ir drąsos užduoti klausimus bei paprašyti pagalbos.

Tikimės, jog ši informacija padėjo Jums ne tik labiau susipažinti su nuotolinių „Live Online“ mokymų sąvoka, sužinoti kaip jie yra organizuojami bei kokie jų pliusai, tačiau kartu padrąsino nebijoti ir išmėginti mokytis nuotoliniu „Live Online“ būdu, kuriuo jau seniai naudojasi dauguma specialistų.


Plačiau apie mūsų jau ne vienerius metus vedamus nuotolinius „Live Online“ mokymus mielai papasakos, o esant pageidavimui pamatyti kaip jie vyksta realiai ir pademonstruos, bei į visus Jums kylančius klausimus atsakys mūsų CGISCIENCE (anksčiau žinomo kaip STUDIO KIBITZ) mokymo centro  komandos nariai, susisiekus telefonu
+370 655 93439 arba el. paštu mokymai@cgiscience.lt

bottom of page