Trimble SketchUp - Interjero elementų kūrimas
top of page

Trimble SketchUp - Interjero elementų kūrimas

Updated: Apr 8, 2021

Susidomėjimas SketchUp Pro, kaip produktu ir jo galimybėmis, pastaraisiais keliais metais stipriai išaugo ir kol kas panašu, jog šis augimas nežada sustoti. Lietuvoje šį produktą labiausiai pamėgo interjero dizaino specialistai, landšafto formavimo specialistai ir baldus gaminantys meistrai. Taip pat SketchUp Pro yra naudojamas produktų dizainams kurti bei reklamos kūrimo srityje. Taigi, SketchUp Pro, dėka savo nesudėtingumo, lankstumo ir galybės turimų priedų (plugins), yra tikrai populiarus tarp įvairių sričių specialistų.


Ir nors daugeliui SketchUp Pro asocijuojasi su 3D interjero kūrimu, visgi šis produktas, be to, kad puikiai tinkamas planų, sienų ir medžiagų kūrimui, taip pat puikiai tinkamas naudoti kuriant įvairius interjero / eksterjero elementus, kaip baldus, šviestuvus, vonios kambario įrangą, buitinę techniką ir pan.


Tačiau, jei Jūs dar tik pradėjote domėtis SketchUp Pro, kaip galimu įrankiu Jums ar Jūsų visai komandai reikiamiems projektams vystyti, bendradarbiavimui su klientais, kolegomis ar gamintojais palaikyti ir sprendimams priimti, turbūt prieš įtraukiant šį sprendimą į savo darbo eigą norisi apie jį sužinoti, kaip įmanoma daugiau. 


Siekdami suteikti kuo daugiau žinių apie SketchUp Pro įrankius, jo priedus (plugins) esame surengę ne vieną webinar‘ą. O vienas pastarųjų buvo apie interjero elementų kūrimą SketchUp Pro įrankiais ir jo priedais.


Webinar‘o „Trimble SketchUp - Interjero elementų kūrimas“ metu palietėme tokias temas, kaip:

  • SketchUp Pro – 3D modelių kūrimas įvairiais būdais. Ar žinojote, jog interjero elementus galima kurti įvairiais būdais bei darbo eigomis, tačiau viskas priklauso nuo turimos pradinės informacijos. Baldus, kaip pavyzdys, galima kurti jau iš turimų CAD brėžinių, kuriuos vos keliais paspaudimais galima įsikelti į SketchUp Pro ir tęsti darbus 3D aplinkoje. O jei yra baldų brėžinių nuotrauka, naudojant SketchUp Pro įrankius galima pasirinkti nuotraukos mastelį ir braižyti 3D modelius pagal jį. Na, o jei baldas dar tik mintyse – galima naudoti 3D modelių braižymo įrankius ir pradėti nuo idėjos. 

  • SketchUp Online ir SketchUp Pro skirtumas. Priklausomai nuo projekto dydžio galima rinktis kelis sprendimus – didesniais projektams su visais įrankiais – SketchUp Pro. Paprastiems projektams, idėjos patikrinimui ar suderinimui su klientui galite naudoti SketchUp Online, kurį galėsite naudoti tiesiog naršyklėje. O vėliau projektą galima jau detalizuoti ir užbaigti SketchUp Pro įrankiais.

  • 3D modelių biblioteka – kaip ne tik naudotis, bet ir dalintis sukurtais modeliais, taip populiarinant savo kuriamus ir gaminamus produktus. SketchUp Pro turi neapsakomo dydžio 3D modelių biblioteką, kurioje galima rasti įvairiausių modelių tinkamų projektui įgyvendinti. O naujai sukurti dizainerių modeliai, dėka dalinimosi funkcijos, yra pasiekiami visai SketchUp bendruomenei. Tai leidžia ne tik dizaineriams dalintis savo sukurtais interjero elementais, bet ir gamintojams dalintis ištisa produktų gama, taip skatinant interjero dizainerius pasirinkti gamintojo produkciją ne tik 3D modelyje, bet ir vėliau įgyvendinant projektą.

  • Trimble Connect – paslauga, išsprendžianti bendradarbiavimo ir projektų saugojimo klausimus. Kuriant projektą komandoje, dėka Trimble Connect, yra galimybė dirbti kartu su kolegomis. Naudojantis šia paslauga projektas yra pasiekiamas kiekviename įrenginyje. Ir net jei projektas yra komandinis darbas, tačiau kiekvienas specialistas dirba ties skirtingomis projekto dalimis vėliau projektas nesudėtingai Trimble Connect pagalba yra apjungimas į bendrą visumą. Dar vienas Trimble Connect privalumas yra tao, jog savo paskiroje yra galimybė matyti kolegos padarytą projekto dalį bei komentarus,o projekto vadovas gali priskirti skirtingas prieigos prie projektų teises. Taip dirbama ne tik efektyviau, bet ir saugiau, nes projektas ne tik kompiuteryje, bet ir Trimble Connect patikimoje saugykloje.

  • Išmaniųjų brėžinių kūrimas su „LayOut“ ir 3D modelių bei brėžinių peržiūra. Sukurti interjero elementai SketchUp Pro sprendimu gali būti paruošti ir pateikiami įvairiais būdais. Vienas iš būdų – sukurti 3D modeliu išmaniuosius brėžinius naudojant LayOut programinė įranga. Brėžiniai gali būti pateikiami tiek 3D tiek 2D formatu. Geriausia dalis yra ta, kad keičiant 3D modelį brėžiniai bus perbraižyti automatiškai. Tai padeda ne tik sutaupyti projektavimo laiko, bet ir nepalieka galimybės atsirasti klaidoms ir nesutapimais tarp pateikiamų brėžinių. Be to brėžiniai gali būtų pateikiami ne tik, kaip užbaigtas projektas, bet ir kaip procesas – baldų surinkimo schema. Taip bus sukurta visa projekto dokumentacija – nuo 3D modelio, iki surinkimo brėžinio. Visa tai klientas gali peržiūrėti su specialiu SketchUp Viewer sprendimu, kuris gali būti tiek kompiuteryje, tiek mobiliajame įrenginyje.

  • Trimble Connect Visualizer. Projekto pristatymas naudojant naujai įdiegtų sprendimu – Trimble Connect Visualizer. Šis sprendimas leidžia paruošti projekto pristatymą su norimais objektais, apšvietimu, tekstūromis bei su animaciją. Šio sprendimo pagalbą galime sukurti paveiksliukus arba video prezentaciją. Trimble Connect Visualizer suteikia galimybę SketchUp projektą vizualizuoti sukuriant ne tik statinę vizualizaciją, bet ir video. Webinar‘as puiki proga užduoti rūpimus klausimus ir gauti atsakymus, nesugaištant vėliau daug laiko ieškant informacijos internete. Tačiau, jei mūsų CGISCIENCE komandos (anksčiau žinomos, kaip STUDIO KIBITZ) rengtame nuotoliniame renginyje dalyvauti neteko, o peržiūrėjus jo įrašą iškilo klausimų, susisiekite su mumis telefonu +370 655 93439 arba el. paštu mokymai@cgiscience.lt ir mes mielai į juos atsakysime.

bottom of page