Vizualizavimas naujuoju „V-Ray 5 for 3ds Max“. Kas pasikeitė?
top of page

Vizualizavimas naujuoju „V-Ray 5 for 3ds Max“. Kas pasikeitė?

Updated: Apr 8, 2021

„Chaos Group“ šiais 2020 m. išleista naujausia „V-Ray 5 for 3ds Max“ versija, tai didelė ir svarbi naujiena tiek esamiems naudotojams, tiek dar tik svarstantiems apie šio sprendimo įtraukimą į savo darbo eigą. O ši naujausia „V-Ray 5“ versija tikrai verta dėmesio. Tai gi, kokios naujovės Jus pasitiks įsijungus naujausiąją „V-Ray 5 for 3ds Max“ versiją?



Pradėkime nuo tokios atsiradusios naujovės, kaip šviesų keitimas realiu laiku. Tai yra viena svarbesnių šioje versijoje atsiradusių funkcijų. Ką tai reiškia specialistui? O gi tai, jog galima ne tik pasikoreguoti vizualizacijos apšvietimo sprendimą, bet ir sukurti kelis jų scenarijus. Pavyzdžiui, iš vieno render‘io gauti tiek dienos, tiek nakties vizualizacijas.


Kita, tikrai naudinga naujovė, tai atsiradusi galimybė atlikti „V-Ray“ sluoksnių maišymą ir post-produkciją. Ir nors daugeliu atveju spalvų korekcija atliekama „Adobe Photoshop“ pagalba, tačiau būtent su atnaujintu „V-Ray Frame Buffer“ tą galima jau padaryti ir nepalikus „3ds Max“ ir „V-Ray 5“ aplinkos. Verta pažymėti, jog naudojant „V-Ray“ sluoksnius galima atlikti net pakankamai sudėtingas spalvų korekcijas.


Na, o didžiausi pakeitimai ko gero buvo atlikti susiję su medžiagų kūrimo darbo eiga. Būtent su naująja „V-Ray 5 for 3ds Max“ versija buvo pristatyta – medžiagų biblioteka, kurią nuo šiol bus galima lengvai pritaikyti savo darbo eigai. Iš šios bibliotekos išsirinktas medžiagas galima ne tik pritaikyti savo projektams, bet ir jas pasikoreguoti pagal savo poreikius. O norint sukurti naujas medžiagas, tą galima atlikti naudojantis įdiegtais medžiagų šablonais ir tiesiog atliekant tų medžiagų šablonų koregavimus. Ir tai tikrai palengvina naujų medžiagų kūrimo procesą tiems, kurie iki šiol susidūrė su medžiagų įvairovės stygiumi savo projektuose. Tad šablonai gali būti kaip geras atspirties taškas, kuris leis pasirinkti reikiamą medžiagos tipą, o po to jau bus galima koreguotis pagal norimas savybes. Kita su medžiagų kūrimo ir koregavimo darbo eiga susijusi naujovė yra atsiradęs medžiagų interaktyvus peržiūrėjimas, kurio dėka nuo šiol medžiagą pamatyti galima dar prieš projektą vizualizuojant. Ši funkcija daugeliui specialistų padės ne tik sutaupyti laiko, bet ir suteiks nemažą patogumą.


Visi šie ir kiti, naujausioje „V-Ray 5 for 3ds Max“ atsiradę pakeitimai bei naujovės, ne tik palengvino, supaprastino, bet ir išties pakeitė iki šios versijos buvusią „V-Ray“ darbo eigą.


Plačiau apie naująją „V-Ray 5 for 3ds Max“ versiją ir joje atliktus svarbiausius pakeitimus bei atsiradusias itin funkcionalias ir praktiškas naujoves kalbėjome rugpjūčio 27 dienos webinar‘e – „Vizualizavimas naujuoju „V-Ray 5 for 3ds Max“. Kas pasikeitė?“.



Webinar‘as puiki proga užduoti rūpimus klausimus ir gauti atsakymus, negaištant vėliau savo laiko ieškant informacijos internete. Tačiau, jei webinar‘ą praleidote, o peržiūrėjus jo įrašą iškilo klausimų, susisiekite su mumis telefonu +370 655 93439 arba el. paštu mokymai@cgiscience.lt ir mes mielai į juos atsakysime.

bottom of page